Over mij

hanniedamensite

Hannie Damen
Gruytsweg 3
9852 TA Warfstermolen

T: 06 40 68 30 80
E: info@hanniedamen.nl


1976:
 Opleiding tekenen en textiele werkvormen.

1995 - heden:
 Diverse exposities waaronder Atelierroute Leeuwarden, Lauwerslandroute en de Kunst10daagse Bergen aan Zee.

2013 tot heden: Kunstwinkel Ogenblik

Portretten in opdracht

Bij een portret is het belangrijk dat ik het gevoel, de stemming en het karakter tot uitdrukking laat komen. De manier waarop iemand zijn hoofd houdt, een manier van zitten. Het zijn allemaal aspecten die meespelen bij het maken van een goed portret.
Het portret moet een verhaal vertellen. Het is dus vooral voor mij een kwestie van goed observeren en nauwgezet tekenen.

Het werken met houtskool en aquarel ligt me het beste. Voor het werken in aquarel heb ik mijn eigen techniek ontwikkeld. Ik werk in heel veel dunne laagjes op dik ( 720 gr) aquarelpapier. Dit betekent dat ik ook rustig kan schuren en krassen als ik dat nodig vind. Als de aquarel klaar is doe ik er een dun laagje fixeer op. Daarna werk ik het af met lak zodat het portret goed beschermd is en er geen glas voor hoeft. Dit vind ik zelf heel prettig omdat er dan geen hinderlijke schittering van glas is.

Ik ben nu zeker al 30 jaar bezig met het schilderen en tekenen van portretten. Elke keer is het weer een uitdaging om de persoon te treffen. Ieder heeft zijn eigen karakter en uitstraling. Een portret is pas geslaagd als de emotie gevangen wordt.

Prijs portret in aquarel vanaf €475
afhankelijk van de maat (excl. lijst)

Prijs portret in houtskool vanaf €325
afhankelijk van de maat (excl. Lijst)

DSCF3174

06 40 68 30 80
info@hanniedamen.nl

Gruytsweg 3
9852 TA Warfstermolen